Affiliate for nybegynnere

Affiliate kan vel best oversettes til partner på norsk. Affiliate betyr at du som driver en blogg eller hjemmeside inngår en avtale med et eller flere affiliate program. Du får da tilgang til forskjellig annonse materiell som du legger ut på din eller dine nettsider. Dette kan være tekstlenker, grafikk eller bannere. Du tjener vanligvis penger på at noen kjøper en vare etter å ha trykket en link på dine sider. Du kan også tjene penger på selve klikket eller at det utføres en bestemt handling.

Dersom du allerede har et nettsted kan du begynne med å sende forespørsler om affiliate-samarbeid. Søk litt i Google og finn affiliate program som samsvarer med innholdet på nettsiden din. Dersom du har en nettside om hunder er det lite sannsynlig at du får solgt mange bildeler gjennom denne nettsiden. Du må reklamere for varer som har et relevant forhold til innholdet ditt. Detter er særdeles viktig for å tjene penger på affiliate. Les mer om å tjene penger med blogg.

Nå er du allerede i gang med affiliate. Det er imidlertid nå den viktige delen kommer, dersom du skal tjene penger. Markedsføring, markedsføring, markedsføring. Flere besøkende på nettsiden din betyr flere muligheter til å tjene penger. Søkemotoroptimalisering, AdWords og lenkebytter er noen metoder for å skaffe mer trafikk og således tjene penger på affiliate. Disse metodene kommer jeg tilbake til i en annen post. Søker du på nettet finner du uendelig mye informasjon om å bygge trafikk.

Promoter nettsiden din på alle tenkelige måter. Har du noen ideer og tanker om markedsføring så ikke vær redd for å prøve. Dersom du kun bruker tips du har plukket opp på nettet kan du være sikker på at mange andre har gjort det samme. Dermed havner du raskt litt bak i køen. Den som er først ute med noe nytt tjener ofte best. Affiliate handler om å videreformidle reklame. Ha det i bakhodet og bruk fantasien.

Du bør sette deg godt inn i produktene du har i ditt affiliate program.. Det er alltid lettere å selge et produkt du har kunnskap om. 

Dette er bare nevnt som en enkel innføring til deg uten kunnskaper om affiliate. Dersom dette virker som noe du kunne tenke deg å starte med, bør du lese mer om emnet. Bruk søkemotorene så vil du finne alt det du trenger.

Jeg vil slutt vil jeg anbefale at alle besøker bareblogg.no. Her kan du få svar på det meste om SEO, blogging og affiliate med mer. Alle viktige emner dersom du ønsker å tjene penger på en blogg.