Å tjene penger med god markedsføring

For å tjene penger på internett er god markedsføring veldig viktig. Det er vanskelig å tjene penger dersom du ikke har mange nok besøkende til din blogg, hjemmeside eller nettbutikk. Markedsføring på internett er i stor grad forskjellig fra tradisjonell markedsføring, selv om målet er det samme.

Det finnes veldig mange nettsider og blogger som kommer med råd og meninger om god markedsføring på internett. Mange av disse er forskjellige og til dels motstridende. Hvorfor det er slik kan komme av mange grunner. Jeg tror mye av grunnen ligger i at mange av rådene du finner egentlig er betalte linker. En person som driver en nettside gjør gjerne en avtale om å profilere en link for å tjene penger. Denne linken samsvarer ikke nødvendigvis med personens mening. I tillegg finnes det personer som mer eller mindre bevisst kommer med dårlige og feilaktige råd og tips. Hvorfor de gjør dette kan vi bare spekulere i. Er de redd for konkurranse? Er det direkte svindel? Eller er enkelte bare ute etter å ødelegge for andre.

Heldigvis finnes det også mange gode råd og tips om god markedsføring på nettet. Hvilke tips du bør følge for å tjene penger, må du finne ut av selv. Vær kritisk til nettsidene og bloggene du bruker for veiledning. Etter hver som du får mer erfaring i å markedsføre din side eller ditt produkt, vil det bli enklere å gjennomskue dårlige råd.  Jeg har selv lært mye om god markedsføring, gjennom søk på nettet.

God markedsføring på internett er som nevnt litt "annerledes". Du kan selvfølgelig markedsføre deg på tradisjonelt måte. Reklamer på andre nettsider og evt. i andre medier vil kunne skaffe deg en god del trafikk. Innholdet på bloggen / hjemmesiden din har selvfølgelig mye og si. Det er ikke mange som bruker tid på å lese dårlig skrevet "tull". Det beste er nok å skrive om noe du interesserer deg for. Motivasjonen blir da mye bedre. Dersom målet er å tjene penger, bør du finne et emne som gir mulighet for dette. Det er ikke alle temaer som egner seg like godt for å tjene penger.

Det som alltid vil være viktig for god markedsføring av blogger og hjemmesider er såkalt søkemotoroptimalisering ( SEO ). Kort sagt betyr dette å utforme siden din slik at du kommer høyt opp på listene til søkemotorene. Google er desidert viktigst fordi den er desidert størst. For å skaffe seg trafikk og mulighet til å tjene penger, er dette utrolig viktig.

For å komme høyt opp på listene til søkemotorer finnes det flere metoder. Noe av det som avgjør din plassering oss søkemotorene er utformingen av dine sider, nøkkelord og gode linker. God søkemotoroptimalisering må regnes som god markedsføring av sidene dine, og er vanligvis nødvendig for å generere nok trafikk. Det finnes mange sider med gode tips og opplæring i søkemotoroptimalisering. Mye av dette er gratis. Søk på nettet og finn en side du synes gir deg nødvendig informasjon. Kunnskap om SEO er som nevnt nødvendig for å tjene penger på en blogg eller hjemmeside.

Jeg starte selv en hjemmeside uten noe kunnskap om SEO. Etter 6 måneder måte jeg legge ned siden pga. manglende trafikk. Ikke begå samme feilen som meg. Litt enkelt vil jeg si at god markedsføring = god søkemotoroptimalisering = riktig trafikk = muligheten til å tjene penger.

Hvordan Tjene Penger Online?