Tjene penger på blogg eller hjemmeside

Mange forsøker å tjene penger på blogg eller hjemmeside. På internett er markedet uendelig, så mulighetene for å tjene penger er absolutt til stede. Det finnes hundrevis av sider med råd, tips og veiledning innenfor dette området. Jeg skal gi noen generelle tips og forutsetninger beregnet på deg med lite kunnskaper om temaet.

Konkret teknisk veiledning finner du gjennom søkemotorene. Jeg kommer tilbake til emner som SEO, Affiliate, AdSense og andre mer eller mindre nødvendige elementer for deg som ønsker å tjene penger på blogg eller hjemmeside. I denne posten vil jeg komme med en del faktorer som du må eller bør ha kunnskap om. Jeg vil også komme med noen tips til valg av selve innholdet i bloggen eller hjemmesiden, samt tips i forhold til valg av emne og litt andre ting.

Her finner du tips og info om muligheter til å tjene penger med AdSense

Du må først og fremst velge hva nettsiden din skal handle om. Det er mange som råder deg til å tenke på hva som selger best når du velger emne. Dette er jeg i utgangspunktet uenig i. Det kreves mye innsats for å tjener penger på denne måten. Skal du greie å opprettholde motivasjonen, er det derfor viktig at du skriver om noe du har interesse for. Innholdet i bloggen eller hjemmesiden er viktig for å skaffe flere lesere, og det blir ofte betydelig bedre dersom du skriver om noe du selv liker.

Nå skal du velge navn på bloggen eller hjemmesiden du planlegger. Det finnes flere nettsider på internett som lar deg søke på såkalte nøkkelord. Du finner da ut hvor mange som søker på et bestemt ord eller en bestemt ordrekkefølge. Prøv å velge et navn og en adresse som mange søker på. Dersom du ønsker å tjene penger på ditt nettsted, bør du ikke velge et navn som få søker på. Google AdWords Keywords Tool er den siden jeg bruker for å sjekke nøkkelord.

Dersom du ikke har gode kunnskaper om oppbygging av hjemmesider og blogger, bør du nå finne en leverandør for dette. Det finnes drøssevis av sider hvor du kan få blogger og hjemmesider som er ferdig utformet. Du velger da blant ferdig oppsatte maler. Farger, skrifttyper og lignende kan du som regel enkelt redigere selv. Du trenger nesten ingen kunnskaper for å drifte en slik blogg eller hjemmeside. Hjemmesiden koster vanligvis noen kroner pr mnd. Mange nettsider tilbyr deg gratis blogg. Som du sikkert har oppdaget bruker jeg blogspot.com. Dette er gratis og jeg er fornøyd med opplegget. Jeg har imidlertid ikke prøvd andre leverandører av blogger, så jeg har ikke noe å sammenligne med.

Her finner du svært mye og mer oppdater informasjon om blogging og her finner du tips om skrivejobber på nett.

Strengt tatt kan du nå begynne å skrive innlegg til nettstedet ditt. Før du begynner med dette vil jeg imidlertid råde deg til å lese litt om SEO (søkemotoroptimalisering). Dette bør du ha en del kunnskap om. Gjennom søkemotorene finner du mer enn nok informasjon om dette temaet. Bruk en time eller to på å lese om SEO, så er du kommet godt på vei. Før du begynner å skrive selve innholdet kan det også være greit å legge en liten plan for hvordan du vil tjene penger på bloggen eller hjemmesiden din. Gjennom å tenke på dette fra begynnelsen, vil det ofte være enklere å tilpasse sidene dine til reklame.

Innholdet i bloggen / hjemmesiden din velger du selvfølgelig selv, men det er en fordel at det er relatert til tittel og adresse. Legg gjerne inn bilder, videofiler eller andre ting i teksten. Dette kan være med å gjøre nettstedet ditt mer spennende. Jeg forutsetter her at du ønsker å tjene penger på bloggen eller hjemmesiden din, at dette er din måte å jobbe hjemmefra på. Innholdet sin hovedoppgave blir da å trekke til seg relevant trafikk. Tenk på dette når du skriver. Still gjerne leserne noen spørsmål og ikke vær redd for å sette ting på spissen.

Stort vanskeligere er det ikke å komme i gang. Ønsker du mer informasjon, finner du enkelt det gjennom Google eller Kvasir. Her kommer noen metoder du kan benytte for å tjene penger på ditt nettsted.

Reklame på nettsiden er en grei måte å tjene noen kroner på. Du har her flere muligheter. Dersom du har et bra nettsted med mye trafikk kan du selge reklameplass direkte til potensielle annonsører. De betaler da gjerne pr mnd. Gode kontakter kan også benyttes for å selge reklameplass. Den enkleste måten å skaffe seg reklame til hjemmesider og blogger er gjennom programmer som AdSense. Der melder du enkelt og greit på bloggen eller hjemmesiden din. Enkelt forklart får du da automatisk reklame på nettstedet ditt. Den reklamen er optimalisert for å passe tittel, nøkkelord og innhold på din blogg eller hjemmeside. Mer om hvordan slike program virker får du vite når du besøker deres nettsider. Det vanligste med slike former for reklame er at du får betalt hver gang noen trykker på reklamelinken.

Affiliate er en annen måte du kan tjene penger på. Kort sagt vil du gjennom slike program få betalt hver gang noen kjøper et produkt etter å ha brukt en link på din blogg eller hjemmeside. Affiliate er et partnerprogram. Dersom du har et eget produkt kan du presentere og selge dette på nettstedet ditt. Du vil da sitte igjen med 100 prosent av fortjenesten.

Mer om punktene ovenfor, samt andre muligheter for å tjene penger på ditt eget nettsted finner du gjennom søkemotorene. Som nevnt finnes det hundrevis av sider og uendelig mye informasjon om dette.

Denne posten er ment som kort og grunnleggende informasjon for deg som ønsker å tjene penger på en blogg eller hjemmeside. Lykke til !