Jobb hjemmefra – Skrive artikler

Å skrive artikler kan for mange være en utmerket måte å jobbe hjemmefra.  Godt formulerte og overbevisende artikler er det alltid stor etterspørsel etter på Internett. Eiere av nettsider er alltid på jakt etter gode artikler og her ligger din mulighet til å tjene penger. Gjennom å skrive artikler er det fullt mulig å tjene nok penger til å kunne jobbe hjemmefra på heltid.
Det finnes flere muligheter for deg som ønsker å jobbe hjemmefra gjennom å skrive artikler. Du kan skrive artikler som du så selger, eller du kan tjene penger ved å skrive artikler på oppdrag fra forskjellige aktører på internett. Det er ikke bare på internett at det finnes et marked for å selge egne artikler, men det er her det er enklest å begynne. En person som driver en nettside hvor han selger fiskeutstyr, vil vanligvis ikke stille like store krav til en artikkel som en redaktør av et ukeblad. Her finner du muligheter til Skrivejobb.
Det er noen forutsetninger som er viktige for å kunne tjene penger som artikkelforfatter. Du må først og fremst kunne skrive forholdsvis gode artikler. For det andre må din rettskriving samt din grammatikk være forholdsvis god. Markedet er desidert størst dersom du skriver på engelsk, noe som egentlig er en nødvendighet. La imidlertid ikke dette skremme deg. Det finnes flere hjelpemidler du kan bruke, som stavekontroll og oversettelses verktøy. Kommer du først i gang med å jobbe hjemmefra på denne måten, vil det etter hvert gå av seg selv.
Jeg har fått publisert flere artikler skrevet på engelsk. På forhånd hadde jeg bare helt vanlige kunnskaper innen engelsk og forfatter har jeg aldri vært. Litt grundig forarbeid og bruk av gode hjelpemidler vil gjøre de fleste i stand til å tjene penger på artikkelskriving.

Når du skal begynne å tjene penger på denne måten bør du holde deg til emner du føler deg komfortabel med. Ikke gjør ting mer komplisert en nødvendig før du har opparbeidet deg litt erfaring.  Dersom du skal jobbe hjemmefra gjennom å skrive artikler er nemlig en god start viktig. Bruk den nødvendige tiden slik at artiklene dine blir gode og informative. Lykkes du med å bygge opp et godt rykte er mye allerede gjort. Dersom du har publiserte artikler å vise til, vil det være mye enklere å selge deg selv, samt å selge dine fremtidige artikler. Her er noen tips til deg som ønsker å tjene penger gjennom å skrive artikler.
  • Vær nøye med grammatikk og skrivemåte. Der er ingen som ønsker å publisere en artikkel som er full av grammatiske feil eller en artikkel som inneholder flere skrivefeil. Bruk gjerne hjelpemidler som stavekontroll og grammatikk verktøy. Les alltid gjennom artikkelen din flere ganger før du sender den til publisering
  • Skriv på en enkel og forståelig måte. Budskapet er det viktige i artiklene du skriver, så ikke skjul dette med bruk av flotte ord og fancy fraser. Få frem det budskapet en eventuell oppdragsgiver ønsker på en enkel måte. Tenk alltid på målgruppen for artikkelen du skriver.
  • Gjør deg kjent med Søkemotoroptimalisering (SEO). Lengden på artikkelen og bruk av nøkkelord en del av dette. SEO er enkelt forklart å skrive artikkelen på en slik måte at den rangeres høyt av søkemotorer. Dette er noe alle potensielle oppdragsgivere vet å verdsette. Med SEO som en viktig faktor bør en artikkel være fra 300 til 1000 ord.
  • Vær kreativ når du skal selge artiklene dine. Dersom du skal kunne jobbe hjemmefra på denne måten, er du avhengig av at noen kjøper det du produserer. Det finnes mange forskjellige muligheter for å tjene penger på artiklene dine.  Du kan blant annet få betalt for å skrive blogginnlegg, artikler for markedsføring, nyhetsbrev, fakta litteratur, skjønnlitterære artikler, artikler for nettbutikker og merkenavn med mer. Mulighetene er kort sagt mange.
  • Dersom du søker på nettet vil du finne mange gode sider og mer informasjon om hvor du kan selge artiklene dine. Eksempler på slike sider er textbroker.com og articleincome.com. Bruk søkefrasen “Get paid to write articles”, så finner du mange gode sider, beregnet på deg som ønsker å tjene penger på denne måten.

Dersom du har et mål om å jobbe hjemmefra bør du definitivt vurdere denne muligheten til å tjene penger. I begynnelsen vil du oppleve at du ikke får veldig bra betalt, men dette endrer seg med en gang du kan vise til gode artikler. Har du solgt en god artikkel vil du ofte oppleve å motta forespørsler om å skrive nye.  Du skal således ikke bli skuffet om du kun får 50 kroner for dine første artikler på. Se på disse som en form for markedsføring.
Markedet avgjør hva dine artikler er verdt, så dersom du skriver gode artikler er det egentlig ingen grenser for hva du kan tjene. En månedlig inntekt på 20 til 50.000 kroner er oppnåelig ved å jobbe hjemmefra på denne måte. Husk at dersom du skal tjene penger på å skrive artikler, er det engelsk som bør (må) være språket du benytter.