Oversikt Betalte Markedsundersøkelser

Etter flere forespørsler kommer det her en oversikt over nettsider som tilbyr muligheter til betalte markedsundersøkelser, samt en kommentar om sidene. Listen som er bygget på egne og andres erfaringer er ment å gi deg et godt utgangspunkt dersom du ønsker å prøve deg på denne muligheten til å tjene penger. (Sist oppdatert sept. 2015)

Lenkene med uthevet skrift er de som anbefales. Dersom du skal tjene noe særlig med penger bør du melde deg på flere nettsider (dersom du velger gratis muligheter). Det er begrenset hvor mange betalte markedsundersøkelser du får fra et sted. Ved å melde deg på flere aktører vil du få en grei tilgang til undersøkelser. Da vil du også få en ide om hvor mye penger du kan tjene, samt hvor mye (lite) arbeid betalte markedsundersøkelser er. Lenkene er kun aktive når mye medlemmer søkes.


 • Toluna er en bra nettside for betalte markedsundersøkelser. De har en oversiktlig hjemmeside også på norsk. Toluna gir deg ofte tilbud om betalte markedsundersøkelser. Etter en stund får du vanligvis også tilbud om å bli med i et forbrukerpanel. Det betyr muligheter til å teste nye produkt med mer, samt muligheten til å få bedre betalt. På en enkel undersøkelse kan du tjene opptil 150 kroner.
 • YouGov - Bli belønnet for å si din mening! YouGov er et internasjonalt selskap med norske nettsider. De kommer ofte med tilbud om å delta i betalte markedsundersøkelser og vanligvis tar det kort tid å gjennomføre disse. Trenger for tiden ikke nye medlemmer.
 • Globaltestmarked er endelig tilbake og søker aktivt etter norske medlemmer. Det er en god nyhet, først og fremst fordi dette er en av aktørene som betaler deg cash. Mer informasjon og muigheter til gratis påmelding finner du på deres hjemmesider
 • Meningstorget - Bli hjemme og tjen pengene dine på internett! Meningstorget betaler deg for å delta i undersøkelser og du får betalt i form av gavekort. En norsk aktør som anbefales for deg som vil forsøke betalte markedsundersøkelser.
 • TNS Gallup - Delta i undersøkelser og få belønning fra TNS Gallup. Dette er en av Norges ledende aktører innen denne bransjen og du har nok ofte lest og hørt om deres undersøelser i media. Mange spennende spørreundersøkelser.
 • Take Surveys for Cash søker norske deltagere til betalte markedsundersøkelser. Det kan for eksempel nevnes at de i skrivende stund behøver norske deltakere til mer enn 500 spørreundersøkelser. Denne aktøren har gjort svært mye for å bevise at de ikke driver med svindel og har gode refreranser og Clickbank sin "pengene tilbake" garanti. Man må betale en engangssum for å delta, men da får man mulighet til mange og godt betalte undersøkelser. En markedsundersøkelse gir deg her vanligvis fra 30 til 400 kroner.
 • Paid Surveys At Home er den mest populære muligheten til globale undersøkelser og dette er en seriøs aktør som mange nordmenn benytter til å tjene gode penger på nett. Norske medlemer utgjør faktisk den 5. største gruppen og her er alt tilrettelagt på best mulig måte. Paid Surveys At Home har drevet i bransjen helt siden 2004. På den tiden har de bygget opp et godt rykte og et utmerket sammarbeid med flere hundre bedrifter. Det sørger for at medlemmene får god tilgang til undersøkelser og ikke minst god betaling. 
     
                 
 • Surveyhead er en engelskspråklig side som betaler deg via Paypal. Markedsundersøkelsene til Surveyhead betaler greit, men mulighetene er ikke veldig gode for norske brukere. Du mottar forøvrig belønning bare for å fylle ut din egen profil, men det er småpenger.
 • Clearvoice Surveys er en engelsk språklig nettside som tilbyr betalte markedsundersøkelser. Vanligvis får du fra 10 til 50 kroner for en gjennomført undersøkelse. Du bør fylle ut den omfattende profilen på deres nettside for å få tilgang til gode markedsundersøkelser.
 • Start Panelet er en Norsk tilbyder av markedsundersøkelser som vanligvis betaler 2 til 10 kroner for en markedsundersøkelse. Uttak gjør du med Paypal.
 • Pureprofile tilbyr betalte markedsundersøkelser og betaler deg kontant. En engelskspråklig nettside som jeg etter anbefaling nylig har blitt medlem av. (ser heller dårlig ut foreløpig)
 • Pointshop er en norsk nettside hvor du tjener poeng som du kan shoppe for. Du tjener poeng på konkurranser, på å lese tilbud, på markedsundersøkelser og på å benytte tilbud. Pointshop gir deg en elendig timebetaling, men de har et vanvittig utvalg av aktiviteter. Det finnes alltid noe du kan tjene poeng på dersom du kjeder deg. Pointshop.no nå nedlagt
 • Harris poll online er en av markedets mest anerkjente aktører. Engelskspråklig nettside som tilbyr deg betaling i form av gavekort/varer. Anbefales ikke lenger for norske brukere som ønsker å tjene penger.
 • Brand Institute er en engelspråklig side som tilbyr deg betaling via Paypal. Du får vanligvis fra 10 til 100 kroner for en utført markedsundersøkelse her. Etter 6 måneder kan du bli VIP medlem og det er først da du får mulighet til å tjene noe særlig. Anbefales foreløpig ikke.

Oversikten mangler muligens noen gode lenker , men her har du hvert fall et greit utgangspunkt. Vi vil legge til flere lenker etter hvert. På internett vil du kunne finne mange lister og lenker med betalte undersøkelser. Det er en god del av disse som vil gi gode muligheter til å tjene penger, men her må man være oppmerksom. Ikke alle slike sider egner seg like godt for norske brukere. Vi vil legge ut tips når vi finner nye muligheter som egner seg for nordmenn. På denne bloggen finner du flere tips om markedsundersøkelser.