Trafikk til ditt nettsted - SEO

Hvor mye penger du kan tjene på din blogg eller hjemmeside bestemmes i stor grad av hvor mye trafikk du har og hvordan kvaliteten på denne trafikken er.  Nå skal vi se litt på hvordan du kan skaffe deg mer trafikk til ditt nettsted. Jeg skal også forklare hva som er god trafikk.

Som jeg nevnte i posten om god markedsføring er søkemotoroptimalisering (SEO) en utrolig viktig faktor for å tjene penger på ditt nettsted. Målet med SEO er å rangere høyest mulig på søkemotorene. De er den viktigste kilden til trafikk på internett og en god plassering her er gull verd. Google er den desidert største søkemotoren og således også den viktigste.

Det er flere faktorer som bestemmer din plassering på Google. Nøyaktig hvordan de rangerer nettsider og hvor mye vekt de legger på forskjellige faktorer er hemmelig og det spekuleres mye i dette. SEO er som nevnt en viktig faktor som du må ta hensyn til. Jeg vil komme tilbake med en egen post om søkemotoroptimalisering. Ved å foreta et raskt søk på nettet vil du finne flere gode artikler om dette emnet.

Lenker er også en viktig faktor for din rangering på listene til søkemotorer. Målet må være at flest mulig skal legge ut lenker til ditt nettsted. Google bruker antall lenker til deg og kvaliteten på disse når de rangerer nettsidene dine. Lenker fra sider som Google rangerer høyt har best verdi. Det samme gjelder lenker fra nettsider med et innhold som likner ditt. Driver du et nettsted om havfiske er det naturlig med en lenke fra storseien.com. En lenke fra bruktbil.com vil sannsynligvis ikke hjelpe på rangeringen oss søkemotorene. En god lenke vil også i seg selv kunne skaffe mer trafikk til ditt nettsted.

Du bør bruke mye tid på å skaffe deg gode lenker dersom du ønsker mer trafikk til ditt nettsted. Her følger noen metoder du kan bruke i arbeidet med å skaffe deg disse,
  • Kontakt nettsider som har lignende innhold som deg og foreslå et lenkebytte. Det er alltid noen som er interessert i dette.
  • Kontakt kataloger med oversikter over blogger og hjemmesider. Send i din lenke sammen med noen linjer om nettstedet ditt. Spør om de kan legge ut en lenke.
  • Finn diskusjonsforum med emner som er relatert til ditt nettsted. Skriv saklige og gode innlegg og legg inn din link i signaturfeltet.
  • Kommenter andre sine blogger. Pass på at det er en blogg som lar deg legge igjen lenke og skriv en skikkelig kommentar. (forsøk gjerne nederst på denne siden)
  • Skriv artikler som du sender til artikkelkataloger og andre aktuelle nettsider. Skriv en god artikkel om et emne fra ditt nettsted og legg inn en lenke i tekst eller i feltet "om forfatteren". Disse lenkene er verdifulle.
  • Sørg for at innholdet på ditt nettsted har god kvalitet. Da er det flere som ønsker å legge en lenke til deg.
Skaff gode lenker til ditt nettsted og ha SEO i bakhodet hele tiden. Da er du et bra stykke på vei mot en god rangering på Google.

Sosiale medier som Facebook og Twitter kan brukes til å få skaffe mer trafikk til ditt nettsted. Mange vil imidlertid erfare at denne trafikken ikke har like god kvalitet som den fra søkemotorer. Du lurer muligens på hva jeg mener med god kvalitet. Jeg forutsetter her at du ønsker å tjene penger på din blogg eller hjemmeside. God trafikk er da den trafikken som generer mest penger. Trafikk fra sosiale medier er ofte personer som surfer mye på nettet for underholdningens skyld. Vanligvis viser de liten interesse for dine annonser. Den beste trafikken får du fra søkemotorer. En person som har søkt på "fiskestenger" i Google vil ofte være interessert i annonsene på ditt nettsted fiskeutstyr.com.

Flere nettsider tilbyr deg en form for utveksling av trafikk. Du besøker et antall sider og får da et bestemt antall besøk tilbake. Dette er vanligvis besøkende som kun klikker seg inn på nettstedet ditt før de raskt går videre til neste. Dette anbefales ikke.

Det er mange som tilbyr deg profesjonell hjelp til SEO og lenkebygging. Du bør med sikkerhet kunne forvente store inntekter før du kjøper dyre tjenester. Bruk nettsøk så finner du nødvendig informasjon. Det krever innsats, men er mye smartere enn å pådra seg store og ofte unødvendige kostnader.