Hvordan Tjene penger på eBay?

Å tjene penger på eBay er en fin mulighet for deg som ønsker å jobbe hjemmefra.  Det krever få tekniske ferdigheter, samtidig som mulighetene for å tjene gode penger absolutt er til stede. Enorme summer omsettes daglig på eBay og med litt oppfinnsomhet og en strukturert plan kan dette gi deg muligheten til å jobbe hjemmefra.
Mennesker fra hele verden kjøper og selger daglig vare på eBay, som er en USA-basert internett portal for salg og kjøp av varer og tjenester. Utvalget er enormt, det aller meste kan kjøpes eller selges her. På eBay kan du selge varer til fast pris eller gjennom auksjoner.
Ønsker du å tjene penger gjennom eBay må du først registrer deg og få en gratis konto. Så må du velge hvilke produkter og eventuelt tjenester du skal selge. Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser. Dersom du skal oppnå suksess ved å jobbe hjemmefra på denne måten, er det imidlertid nødvendig at du utvikler en forretningside, med andre ord en plan for hvordan du skal gå frem for å tjene penger.

Først av alt bør du selge noen av dine egne eiendeler som du ikke lenger har bruk for. Dette vil gi deg en ide om hvordan eBay fungerer og således vil du få et bedre grunnlag for å utarbeide din forretningside.
Din foreløpige forretningside er å jobbe hjemmefra. Å tjene penger gjennom eBay skal muliggjør dette. Nå må denne ideen videreutvikles. Du må avgjøre hvilke produkter du ønsker å selge. Dette er en viktig avgjørelse som krever skikkelig grunnarbeid. Det er de varene du velger å selge som skal gi deg muligheten til å tjene penger. Her er noen tips for hvordan du bør velge disse produktene.
  • Bruk de avanserte søkefunksjonene på eBay til å finne ut hvilke produkter som selger best. Undersøk også hvilke priser du kan forvente for de forskjellige produktene, samt hvilke produktkategorier som er populære og som selger bra over tid. Det er vanligvis på slike produkter det er størst muligheter å tjene penger.
  • Ikke velg for mange produkter. Det er mye enklere å holde seg til noen få produktkategorier. Dette vil også gi deg muligheten til å bli gjenkjent av kundene. Selger du kun utstyr og spill til Playstation vil mange kunder etter hvert kjenne igjen navnet ditt og således være mer tilbøyelige til å kjøpe varer fra nettopp deg. Et godt rykte vil øke dine muligheter til å tjene penger på eBay betraktelig.
  • Velg produkter du har kjennskap til og helst også interesse av. Det er enklere både å markedsføre og å selge et slikt produkt. Dersom du skal jobbe hjemmefra er trivsel og motivasjon nøkkelord, noe som også er en god grunn til å velge produkter du selv liker.
  • Velg fortrinnsvis produkter der det stadig kommer nye modeller, varer eller utgaver på markedet. Da vil du konstant ha muligheten til å selge nye varer. Krimbøker, dataspill og fotballsko er eksempler på slike produkter.

Når du har valgt hvilke produkter du skal satse på har din forretningside virkelig begynt å ta form.  Du er nå et langt skritt videre mot målet om å jobbe hjemmefra, men det gjenstår fremdeles litt arbeid før du kan begynne å tjene penger. Nå må du velge hvor og hvordan du skal skaffe produktene du skal selge. Det finnes to hovedkilder du kan velge mellom, det er grossister og såkalt droppshipping. Begge har sine fordeler og ulemper.

Velger du droppshipping vil leverandøren holde alle produktene for deg, slik at du faktisk bare betaler for en vare når du har mottatt betaling fra kunden. Dette er en trygg metode for deg som ønsker å jobbe hjemmefra på denne måten. Vær oppmerksom på at du vanligvis må betale en avgift for en slik ordning. Velger du en løsning der du bruker mer tradisjonelle grossister må du kjøpe varene på forhånd og således løper du en mye større risiko. Fortjenesten på produktene du selger vil vanligvis være høyere når du velger denne løsningen, men risikoen gjør at jeg vil anbefale nybegynnere å velge droppshipping.

For å finne forskjellige leverandører av produkter bør du søke på nettet. Du kan søke etter nettsider som tilbyr deg droppshipping eller som er grossister. Du kan også finne oversikter over slike nettsider. Dersom du skal tjene penger på å videreselge produkter kan det ofte lønne seg å velge andre løsninger en dine konkurrenter. Bruk fjerne Google til å søke etter bestemte produkter for så å kontakte produsent eller leverandør direkte.
Nå er du for så vidt klar for å begynne å tjene penger. Legg ut ditt produkt for salg på eBay. Husk at beskrivelsen og bildene du legger ut skal selge produktet ditt, så vær nøye med formuleringene. Dersom du skal kunne jobbe hjemmefra over tid er det som nevnt viktig å skaffe seg et godt rykte. Selg derfor aldri produkter du ikke kan stå inne for. Til slutt noen tips for deg som ønsker å jobbe hjemmefra på denne måten.
  • Gjør deg kjent med produktet du selger. Hva er produktet sin egentlige verdi? Hva er verdien når det selges brukt? Hvilke lignende produkter selges?
  • Bilder er viktig for å selge et produkt. Dersom du skal tjene penger gjennom eBay må du bruke tid på å velge gode bilder til produktene. Legg det beste bildet ved overskriften for å fange oppmerksomheten til potensielle kunder.
  • Opprett en konto på PayPal. Dette er en sikker og populær betalingsmetode som både kunder og leverandører benytter
  • Vurder hvilke av salgsmetodene eBay tilbyr som egner seg for dine forskjellige produkter. Noen varer kan være best egent for salg gjennom auksjon, mens andre varer egner seg bedre for vanlig salg til fastsatt pris.

Det er definitivt mulig å tjene penger på eBay. Det er også mulig å tjene nok penger til at du kan jobbe hjemmefra på heltid. Fantasien og dine evner til å finne de riktige produktene vil i stor grad avgjøre dine muligheter. Sammen med strukturert planlegging og viljen til å stå på er dette avgjørende for muligheten til å jobbe hjemmefra gjennom videresalg på eBay.

Les om oversetter jobber