Å Tjene Penger på en Hobby

Nettsiden for deg som ønsker å tjene penger på internett. Lær metodene og få tipsene som gir muligheter til raske penger eller til å jobbe hjemmefra på heltid. Internett er mulighetenes land! I denne artikkelen ser vi nærmere på mulighetene til å tjene penger på å selge bilder. Bruk menyen for å lese om andre muligheter til å tjene penger på nett.

En stor fordel med internett er mulighetene til å tjene penger på en hobby. Man kan som jeg har omtalt i flere artikler, tjene penger på spørreundersøkelser og lignende. For mange er nok imidlertid det å tjene penger på en hobby den store drømmen. En slik mulighet er å selge bilder. Stadig flere nettsteder, aviser og andre medier kjøper i dag illustrasjonsbilder fra forskjellige fotoarkiv. Her ligger din mulighet til å tjene noen kroner, ja til og med til å kunne jobbe hjemmefra på sikt.

Disse fotoarkivene er ganske enkelt forklart nettsider som videreselger bilder. Du laster opp dine bilder og vil på den måten tjene penger hver gang noen kjøper retten til å benytte ditt bilde. La oss si at en avis skal publisere en artikkel om lakselus og problemene med dette. Å sende en fotograf ut for å ta aktuelle bilder vil være svært kostbart. Dermed velger stadig flere å kjøpe illustrasjonsbilder gjennom internett.

Tjen penger på bilder 
For å lykkes med å selge bilder må du først og fremst ta bilder av god kvalitet. Du behøver imidlertid ikke å være profesjonell fotograf. De aller fleste hobbyfotografer tar bilder som holder god nok kvalitet til at disse kan selges. Videre bør du ta bilder av salgbare motiver. Tenk på om bildene vil være av interesse for andre. Gode bilder av natur, landskap og kjente steder er alltid populære. For å tjene penger på bilder bør du også sjekke konkurransen. Undersøk noen nettsider som videreselger bilder og se hvilken type bilder de har mest av. Det vil naturligvis være enklere å selge bilder innen en sjanger hvor du har få konkurrenter.

Det finnes mange potensielle kjøpere og dermed flere muligheter til å tjene penger. Reklamebyråer, tidsskrift, aviser, ukeblad, nyhetsbyråer, nettsider og online markedsførere er noen av dine potensielle kunder. Hvem som kjøper bildene vil sammen med emnet og kvaliteten på bildene avgjøre hvor mye du kan tjene på å selge bilder.

Den enkleste metoden for å selge bilder er som nevnt å benytte en nettside som videreselger disse. Slike nettsteder er et bindeledd mellom deg som ønsker å tjene penger og kunden som ønsker rimelige bilder. Når du laster opp bildene dine er det viktig at du velger riktig kategori og gode søkeord. Når potensielle kjøpere søker blant flere tusen bilder så er dette veldig viktig for at dine bilder skal komme høyt opp på slike søk.

Alle kan i utgangspunktet tjene penger på å selge bilder, men hvor mye vil variere. Kvalitet og motiv vil ha stor betydning. Noen vil selge få bilder og tjene lite per bilde, mens andre vil kunne selge bilder i høyt tempo og til gode priser. Legger du ut gode bilder med salgbare motiv vil det være mulig å oppnå store inntekter. Du vil kunne tjene penger fra begynnelsen av, men vanligvis vil inntektene dine stige jevnt og trutt, altså bør du være tålmodig.

Undersøk flere sider før du velger hvor du ønsker å selge bilder. istockphoto.com og scanstockphoto.com er to anerkjente alternativ, men de finnes langt flere sider. Med et enkelt søk på nettet vil du finne mange muligheter til å selge bilder. Husk at de fleste sidene er engelskspråklige, så søk på engelsk.

Hvis du liker fotografering, så hvorfor ikke gripe muligheten til å tjene noen kroner på hobbyen din. Det koster ikke noe å forsøke, så du har ingen ting å tape. Å tjene penger på en lidenskap er absolutt ikke noe man sier nei til.