Tjene Penger med AdSense

Vil du tjene penger med AdSense? Vil du tjene mer penger med AdSense? Spesielt for alle som driver med blogging er AdSense en genial mulighet til å sikre seg annonseinntekter. Det er enkelt og man kan tjene penger fra dag en. Selv om det er enkelt å tjene penger med AdSense er det mye man kan gjøre for å øke inntektene. Her får du noen tips om hvordan du kan tjene mer penger på denne måten.

Hva er AdSense?
AdSense er et annonseringsprogram som drives av Google. Ved å plassere annonser på din blogg kan du tjene penger. Du vil tjene penger hver gang noen klikker på en annonse. Det spesielle og geniale med AdSense er at innholdet i annonsene automatisk endres, samtidig som innholdet automatisk tilpasses innholdet på bloggen din. Som du ser av tekstannonsene på denne bloggen er de tilpasset innholdet. Det øker naturligvis muligheten til å tjene penger fordi du som leser vil finne annonser som er relatert til det emnet du har valgt å lese om. En annonse som er lagt ut vil i utgangspunktet ikke kreve noe videre arbeid fordi den som nevnt automatisk oppdateres. Dermed vil man kunne tjene penger uten å legge ned mer arbeid, noe som ofte refereres til som passiv inntekt.

Utforming av annonser
Man kan enkelt velge mellom forskjellige størrelser og farger på annonsene. Det er som nevnt enkelt å tjene penger med AdSense, men for å tjene gode penger er utforming av annonser viktig. De vanligste formatene er 160x600 som du ser i menyen til venstre, 336x280 som du også kan se i menyen, samt 728*90 som i skrivende stund ikke er i bruk på denne bloggen. Videre finnes det en rekke mindre format som også vil gi gode muligheter til å tjene penger med AdSense. På denne bloggen er det også plassert annonser med såkalte knapper. I skrivende stund er det plasser en i menyen, samt en slik annonse over artikkelen. For at man skal tjene penger på disse enhetene må brukeren klikke seg videre etter først å ha klikket på selve annonsen.
 
Valg av farger vil også avgjøre hvor mye du tjener på AdSense. Farger på ramme, bakgrunn, tekst, tittel og nettadresse kan man endre på hver enkelt annonse. Man kan også velge om det kun skal vises tekst annonser eller både tekst og bilde annonser. Vi har flere annonser med bilder fra andre annonsører og har derfor kun valgt å vise tekstannonser på denne bloggen. NB: AdSense er midlertidig tatt vekk fra disse sidene.

Hvordan tjene penger
Innhold og design på din blogg vil i stor grad avgjøre hvordan du kan tjene mest mulig penger med AdSense. Noen generelle tips vil vi likevel nevne. Det er generelt anerkjente tips som blant annet kommer fra Google og som vi selv har benyttet til å tjene penger.
  • Ikke gjem vekk annonsene. For å kunne tjene penger med AdSense må dine lesere enkelt finne annonsene.
  • Tenkt først og fremst på lesernes totale opplevelse. Ikke ødelegg blogg og artikler med forstyrrende annonser. Det vil redusere muligheten til å tjene penger. Se på AdSense som en del av tilbudet til dine lesere.
  • Det viser seg ofte at man tjener mest penger på annonser som plasseres høyt oppe på en nettside, samt på annonser i eller i nærheten av selve innholdet.
  • En annonse like etter et innlegg vil kunne generere en god del penger fordi mange lesere da automatisk leter etter nytt innhold.
  • Fargevalg er viktig og her er det to forskjellige muligheter som ofte benyttes for å tjene penger med AdSense. Man kan velge farger som gjør at annonsene glir naturlig inn som en del på bloggen, noe vi for øyeblikket har valgt her. Vi har imidlertid også tjent gode penger ved å velge farger som skiller seg ut. Tanken er da å vekke oppmerksomheten til lesere. Generelt sett bør annonser som plasseres i en artikkel ha farger som er tilpasset bloggen.
  • Dersom du har mye innhold på bloggen anbefaler vi at du velger maks antall annonser. Det vil si 3 annonseenheter, samt 2 knappe-annonser. Det er ikke uvanlig å tjene penger, gode penger på knappe-annonser.
               
Varier og finn dine egne løsninger
For å tjene penger med AdSense bør du forsøke forskjellige størrelser, farger, samt forskjellige plasseringer. La det gå en uke eller to før du endrer og benytt gjerne et par måneder til å finne ut hvordan du kan tjene mest mulig penger med AdSense. Etter 6 måneder foretar vi fremdeles forandringer på annonsene på denne bloggen og vi ser positive resultater av. Det er viktig å la en annonse stå en stund slik at du med sikkerhet vet om den fungerer som ønsket. Gjennom din AdSense-konto kan du overvåke og undersøke dine annonser for å se hva som genererer mest penger.
Det engelskspråklige markedet er enormt og her er det mange som tjener svært gode penger på AdSense. Det skal vanskelig gjøres å tjene nok penger til å blir rik gjennom AdSense på Norske blogger. Gode penger er det som nevnt likevel mulig å tjene. Store penger i det engelskspråklige markedet betyr at utviklingen av AdSense er kommet langt og her finner du lenker til noen metoder som gjør det mulig å tjene penger på AdSense. Disse metodene koster noen kroner, men det er ikke snakk om store penger. Forsøk gjerne en metode som garanterer pengene tilbake dersom du ikke er fornøyd.
 
Er det mulig å tjene mye penger?
Ja! Det er fullt mulig å tjene svært gode penger med AdSense. Enkelte hevder at dette ikke er mulig, men det er det mange, mange som har motbevist. Flere faktorer vil avgjøre hvor mye penger man tjener per klikk. På denne bloggen tjener vi fra 2 til 15 kroner per klikk. Nå er ikke trafikken veldig stor her, så de store summene blir det ikke foreløpig. Innholdet i bloggen vil ha mye og si for hvor mye penger man kan tjene. Det skyldes delvis at noen emner gir betaling per klikk, samt det at noen emner gjør leserne mer tilbøyelige til å klikke på annonser. Generelt vil en blogg som omhandler et spesifikt emne som sko eller fiskeutstyr øke mulighetene til å tjene penger. Videre vil vanligvis trafikk fra søkemotorer generere mest penger.
                  
Følg reglene til AdSense
Dersom du skal tjene penger med AdSense er det viktig å følge retningslinjene deres. Ikke klikk på egne annonser og ikke få venner eller kjent til å gjøre dette. Du må heller ikke oppfordre lesere til å klikke på annonsene. Google er meget flinke til å oppdage juks og vil umiddelbart stenge din konto. Du vil da miste eventuelle penger du har tjent.
  
AdSense er et genialt og brukervennlig system som gjør det enklere å tjene penger på en blogg. Hvordan du kommer i gang, utformer og plasserer annonser, samt flere tips finner du på Google AdSense sine nettsider.