Skaff en oversetter jobb på nett

Det å skaffe en oversetter jobb er faktisk mulig for deg alle fleste. Du behøver med andre ord ikke relevant erfaring eller formell kompetanse, selv om dette naturligvis vil være en fordel. Alt som i utgangspunktet kreves er at du behersker minst to språk og i tillegg bør du naturlig nok ha et ønske om å tjene penger på egenhånd.

Jobb som frilans oversetter
En oversetter jobb av den typen det henvises til i denne artikkelen innebærer at du kan tjene penger på egenhånd og er en slags frilansjobb. Det medbringer flere fordeler som frihet og til dels god betaling, men også noen utfordringer. Kort forklart skal du utføre oversetter jobber for forskjellige bedrifter og nettstedseiere og det kan for eksempel være at du skal oversette korte artikler, epost korrespondanse, møtereferater, med mer.

Slik kommer du i gang
Dersom du har mye erfaring og/eller formell kompetanse kan du skaffe deg en tradisjonell oversetter jobb og muligens skaffe en fast stilling. Her finner du et slikt firma. Dersom du ønsker å tjene penger på egenhånd eller ikke har formell kompetanse er det en oversetter jobb på nett som gjelder og det kan du skaffe ved hjelp av dette nettsted som for tiden er meget populært. Nettstedet omtalt nedenfor ble dessverre nedlagt i 2016. Her kan du lese om enkle skrivejobber og her kan du lese om enkel dataregistrering.

Om nettstedet
Nettstedet nevnt ovenfor hjelper medlemmene å tjene penger på oversetting og en god del Nordmenn har skaffet seg en oversetter jobb ved deres hjelp. Medlemskap koster nå ikke er enn rundt 200 kroner og varer så lenge du selv ønsker, noe som er meget rimelige med tanke på hva du får tilgang til, samt med tanke på at du kan tjene inntil 200 kr for hver epost du oversette og inntil 1500 kr for hver artikkel.

All nødvendig informasjon om hvordan du kan skaffe en oversetter jobb, om hvordan du kan tjene mest mulig, om hvordan du får betalt, med mer, finner du når du logger deg inn på medlemsområdet, noe du kan gjøre umiddelbart etter at du har betalt. Når du er inne på selve medlemsområdet kan du for øvrig velge mellom fire hovedmenyer og før du går til oversikten med oversetter jobber bør du sjekk ut «other resources» hvor du finner nyttige hjelpemidler, samt guiden hvor du blant annet finner tips om hvordan du skaffer din første oversetter jobb.


For godt til å være sant…
Du tenker muligens at det ikke kan være så enkelt å skaffe en oversetter jobb og at denne muligheten til å tjene penger på egenhånd er for godt til å være sann. Det er den ikke av to grunner. For det første er det ikke tull, men en legitim jobbmulighet. For det andre er det ikke snakk om lettjente penger som bare daler ned i lommen din. Du må arbeide for lønna og du vil ikke bli rik.

Forklaringen på at personer som ikke har relevant kompetanse kan skaffe en oversetter jobb på nett er som følger. Det finnes sykt mange tekster som hver dag skal oversettes og for mange bedrifter er kostnaden med å ansette egne oversettere alt for høy. Det samme gjelder kostnaden ved å leie inn eksperter med lang erfaring. Løsningen for mange blir dermed å sette ut små oversetter jobber til frilans oversettere, spesielt når det gjelder tekster som ikke er veldig viktige. Som uerfaren oversetter er det med andre ord ikke viktige forretningsdokumenter du skal oversette…


Sjekk flere muligheter til å tjene penger på egenhånd
Sjekk våre tips om skrivejobber
Sjekk våre tips om sommerjobber
Sjekk vår oversikt med betalte spørreundersøkelser