Hvor mye kan du tjene?

Det finnes mange muligheter til å tjene penger på nett, også for deg som ikke har erfaring. I dette innlegget ser vi litt nærmere på hva du kan tjene på forskjellige inntektsmuligheter som spilltesting, skrivejobber, databehandling, behandling av mobildata, med mer.
Generelt om inntektene
Informasjonen i de neste avsnittene er kun ment som generell informasjon om de forskjellige inntektsmulighetene. Hva du eventuelt vil tjene avhenger blant annet av hvor raskt du klarer å jobbe, samt av hvor flink du er. I tillegg er det slik at de fleste som markedsfører en jobbmulighet naturlig nok vektlegger det positive. Det er suksesshistorier som presenteres og inntektspotensialet bør derfor tas med en liten klype salt.

Testing av spill og lignende
Det er mulig å tjene litt penger på å teste spill til Playstation, på å anmelde nye filmer, på å delta i fokusgrupper og lignende. I beste fall er det også mulig å leve av en slik jobb, men det er ikke noe du bør forvente. En god mulighet til å komme i gang finner du her.

Dersom du tester nye spill og så skriver en anmeldelse av spillet kan du tjene fra 80 til 300 kroner pr time, mens deltakelse i fokusgrupper kan gi opp mot 500 kroner pr time. Vurdering av filmer gir som regel 30 til 150 kroner pr time og testing av gamingutstyr betales vanligvis med utstyret du tester. Dersom du svarer på spørreundersøkelser om et spill eller en film kan du tjene opp mot 600 kroner for en undersøkelse, men timelønna blir ikke veldig god fordi du må se filmen eller spille spillet først.

Oversetting av forskjellige slag
Dette er en god inntektsmulighet som de fleste kan benytte seg av. Ved hjelp av Google Translate og lignende programmer kan de fleste tjene penger på denne måten, men de flinkeste vil naturligvis tjene best. Må du bruke mye tid på hjelpemidler vil naturlig nok timelønna gå ned. Dersom du oversetter et dokument på 500 ord kan du tjene fra 150 til 500 kroner. Dersom du oversetter 1 time med lydopptak til tekst kan du tjene fra 180 til 600 kroner, men arbeidet vil naturlig nok ta mer enn 1 time. Her og her finner du slike muligheter til å tjene penger.

Skrivejobber
Blogginnlegg for andre, korte artikler om alt i fra kosthold til mote, korte reklametekster, med mer. Det finnes mange muligheter til å tjene penger på skriving og du kan selvfølgelig også forfatte egne bøker som relativt enkelt kan publiseres som e-bøker. Dersom du skriver artikler eller blogginnlegg kan du forvente å tjene 100-500 kroner pr artikkel. 100 kroner kan fremstå som lite, men når du får litt erfaring skriver du lett flere artikler pr time. Her kan du komme i gang.

Andre muligheter
Betalte markedsundersøkelser er ikke veien til å bli rik, men dersom du gjør alt riktig kan du tjene opp mot 500 kroner for en undersøkelse. Gavekort og lignende er imidlertid også vanlig betaling. Behandling av mobildata og lignende er en inntektsmulighet jeg ikke kjenner veldig godt til, men du skal kunne tjene opp mot 300 kroner timen. Her kan du komme i gang, men legg merke til at summene som nevnes nok er en del overdrevne. Til slutt tar jeg med databehandling som er en meget populær inntektsmulighet med en forvente timelønn på 150 – 400 kroner. Les mer her