Hvordan tjene penger på håndarbeid?

Dersom du er flink med håndarbeid kan du forholdsvis enkelt selge dette via internett og på den måten tjene penger. Hvor mye vil naturligvis avhenge av kvaliteten på det du lager, samt på hvor stor etterspørselen er etter den typen håndarbeid du selger. Hvor flink du er til å markedsføre dine produkter vil også være avgjørende for hvor mye penger du kan forvente å tjene.

Hvem passer dette for?

Denne muligheten til å tjene penger passer naturligvis for deg som er glad i og flink til å lage håndarbeid. Videre bør du være innstilt på å legge ned litt innsats i arbeidet med å få solgt dine produkter. Legg også merke til at du bør være innstilt på at det kan komme noen negative og til dels ufine tilbakemeldinger. Årsaken til det er rett og slett at dine produkter vil blir profilert på internett og der finnes det mange såkalte nettroll som skal kritisere det aller meste. Det er for all del ikke noe å bry seg om, men du bør være forberedt på dette og tenke gjennom om du ønsker å utsette deg for til dels useriøs kritikk og drittslenging.

Hva er fordelene?
Den største fordelen med det å tjene penger på håndarbeid er nettopp dette, at du kan tjene penger på hobbyen din. Det er noe mange drømmer om og absolutt noe å vurdere. Av andre fordeler kan vi nevne at det å selge egne produkter både kan være lærerikt og spennende, samt at det er mulig å tjene ganske så godt.

Hva er ulempene?
Den største ulempen har vi allerede nevnt og der er risikoen for useriøs kritikk fra såkalte nettroll. I tillegg er det slik at nettsalg av eget håndarbeid betyr at du offentligjør dette og det kan bety mer saklig kritikk og vurderinger av dine produkter. Dersom denne er negativ kan naturligvis det være sårende, selv om kritikken er berettiget. En annen ulempe er at det ikke finnes noen garanti for at du vil tjene penger og at du således kan ende opp uten et eneste salg.

Nyttige infomasjon
Dersom du lager håndarbeid av grei kvalitet er det først og fremst markedsførings- og salgsprosessen som vil avgjøre din potensielle suksess. Du bør derfor bruke litt tid på å finne ut hvor og hvordan du skal selge dine produkter, samt på å sette riktig pris. En mulighet er å selge håndarbeid gjennom en egen blogg og da kan du trygt og enkelt kreve betaling via PayPal. 

Andre muligheter er å selge gjennom nettauksjoner og lignende sider som eBay, QXL og finn.no, gjennom sosiale medier og ikke minst gjennom epla.no. Et godt tips kan for øvrig være å sjekke hvilke konkurrenter som finnes. Hvilket håndarbeid selger disse? Hvilke priser krever de? Hvordan selger de sine produkter?